Ock

İnsanlık dramının en acı şekliyle yaşandığı ve herkesin şahit olduğu Filistin, bilhassa çocuklar için, savaşın, silahların ve ölümlerin bir an önce son bulması için, adaletin ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya için, okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin bir arada icra ettikleri Söz&Müzik müzik öğretmenimiz Sinan İŞVAROĞLU’na ait ‘’ Filistin ‘’ adlı eseri Kamunun ve bütün insanlığın vicdanına sunmayı bir borç bildik. Savaşın olmadığı adaletin ve barışın hüküm sürdüğü bir gelecek dileğiyle.

Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde duyurulan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi," öğrencilere dilimizin zenginliklerini keşfetme fırsatı sunmak amacıyla okullarda gerçekleştirilecek söz varlığını geliştirme çalışmalarını içermektedir. Bu proje, öğrencilerin kültürümüzü yansıtan sözcüklerle buluşarak dilimizi derinlemesine tanımalarını, bu zengin kelime hazinesiyle etkili iletişim kurmalarını, düşünce dünyalarını geliştirmelerini ve dil becerilerini iyileştirmelerini hedeflemektedir.

Ock

Mübarek Üç Ayların başlangıcı olan Regaip Kandilimiz, okulumuz mescidinde öğrencilerimizin Kuran tilaveti, Salatı Şerifleri ve duaları ile eda edildi.

Ayrıca okulumuz öğrencileri Ortakent Kerem Aydınlar Camii’nde Cuma namazı Hutbesini okudular, Müezzinlik yapıp Namaz kıldırdılar.

Ock

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri 2017 yılından itibaren eTwinning projeleri yapmakta ve yaptıkları projelerden hem ulusal hem de  Avrupa kalite etiketi almaktadır.

2023-2024 eğitim öğretim yılında da okulumuz ikinci kez Bodrum’da eTwining Okulu olmaya hak kazanan 12 okul arasına girmiştir.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

2023-2024 eğitim öğretim yılı içinde ikinci gezimiz olan Bodrum Kalesi ve Bodrum Su altı Arkeoloji müzesi ziyaretimizi gerçekleştirdik. 15 öğrencimiz ve Tarih dersi öğretmenlerimiz Mehmet Ali CEBER ve Burçin SAĞINÇ öğrencilerimize rehberlik ederek antik çağın ve ortaçağın günümüze kalan eserleri hakkında bilgilerini paylaştılar.

Hem sosyalleşme hem de yerinde inceleme imkanı bulan öğrencilerimizin tarih dersine olan sevgileri arttı.

Ock

Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hayat Merkezi Eğitim Ekibi, okulumuz ortaokul öğrencilerine;
-Davranışsal bağımlılık
-Psikolojik dayanıklılık
-Ergenlikte stresle mücadele
-Çevre bilinci, konularında eğitim vermiştir.

Ock

Şehit Öğretmenimiz Şenay Aybüke YALÇIN’ın hayat hikayesini anlatan “AYBÜKE: Öğretmen Oldum Ben!” adlı filmi, okulumuz öğrenci ve öğretmenleri, Bodrum Gençlik Merkezi gönüllüleri ile birlikte izledi.

Şehit öğretmenimizin ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Ock

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Osman Tüken, 12. sınıf öğrencilerimize Milli Savunma Üniversitesi'nin (MSÜ) imkânları ve başvuru süreci hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda MSÜ'nün sağladığı olanakları vurgulayarak, bu alanda bir kariyer yapmayı düşünen öğrencilerimize önemli ipuçları verdi. Başvuru sürecinin gerekliliklerinden, sınav aşamalarına ve eğitim içeriğine dair bilgiler verip öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

İl Geneli Mazeret Sınavları 8 Ocak 2024 Pazartesi Günü Yapılacak

7. sınıf Türkçe        09.40

9. sınıf Coğrafya     09.40

7. sınıf Matematik  11.00

9. sınıf Fizik           11.00

Ock

Ülke geneli yapılan ortak yazılı sınavların mazeret sınavları 04 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşecektir.

Mazereti olup sınava katılmayan öğrencilerimizin dikkatine !!!

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı yazılı ve uygulamalı sınavlara ilişkin kılavuz yayımladı.

Ara

19-26 Aralık 2023 tarihleri arasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 26 saatlik AB Projeleri Hazırlama Teknikleri Kursu'nu, okulumuzdan Müdür Yardımcısı İsmail Talha Karataş, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Gamze Özer ile Matematik Öğretmeni Sevgi Şeremet Yıldırm başarıyla tamamladılar.

Ara

Okulumuz öğrencileri, 27 Aralık'ta düzenlenen Atatürk Koşusu'nda  hem takım hem de bireysel olarak gösterdikleri performanslarıyla büyük başarı elde ettiler.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. yazılı sınavlarından 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak gerçekleştirilecektir.

Bu çerçevede "Millî Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Yazılı Sınavlar (Ülke Geneli Ortak) Kılavuzu" hazırlanmış olup ülke geneli ortak yazılı sınavlar bu Kılavuz'a göre yapılacaktır.

Kılavuz'a ulaşmak için tıklayınız.