ŞEHİT TÜRKMEN TEKİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Çırkan Mh. Hacı Bektaş Veli Sk. No 17 Bodrum/Muğla
Vizyon
VİZYONUMUZ Öğrencilerimizi Ülkemizin ve Dünyamızın İhtiyaç Duyduğu Din, Bilim, Sanat ve Kültür Alanlarında Yetkin, Kültürel Mirası Değerlendirebilen, Yaşanan Hayatı Yorumlayabilen, Problemlere Çözüm Üretebilen, Ahlaki Olgunluğa Sahip Fertler Olarak Yetiştirerek Yüksek Öğrenime Hazırlamak; Tüm Öğrencilerimizi Akademik Sosyal ve Kültürel Açılardan Önder Bireyler Olarak Yetiştirerek Türkiye’ye Öncü, Dünyaya Örnek Bir Eğitim Kurumu Olmak.
Misyon
MİSYONUMUZ Bilgili, Kültürlü, Başarılı, Kendine Güvenen, Kendi Değerlerimizle Birlikte İnsanlığın Ortak Kazanımları Olan Evrensel Değerleri Özümsemiş, Yaratılanı Yaradan’dan Ötürü Sevebilen, Tabiatı Tahrip Değil İmar Eden, Sorun Değil Çözüm Üreten Farklılıkları Doğal ve Zenginlik Kabul Edip Bunlardan Yararlanmayı Hedefleyen; İnsana, Düşünceye, Özgürlüğe, Ahlaka ve Kültürel Mirasa Saygı Duyan Kişilikli Fertler Yetiştirmek İçin Varız.
KLİMA
İNGİLİZCE/ARAPÇA
İlçemizde her noktaya şehir içi belediye ve özel minibüsler işler vaziyettedir.
Servis Bilgisi
Okulun bulunduğu Çırkan mahallesi dışından öğrenciler okulumuza taşımalı kapsamında gelmektedir.
Yerleşim Yeri
Bodrum´a 3.5 km uzaklıkta olan bir mahalledir. Mahallemizde her türlü yeme içme, ulaşım, sosyal aktivite imkanları vardır.
İlçe merkezine 3,5 km il merkezine 123 km´dir.
Okulumuzun Ana sınıfında 30, Ortaokulunda 204, Lise de 437 öğrenci mevcuttur.
Taban puan 232. Tavan puan 479 dur.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Ortaokulumuz 2016-2017 Eğitim yılında ilk mezunlarını verdi (41 öğrenci). Fen Lisesine 1, Sosyal Bilimler Lisesine 1, Meslek Lisesine 1, açık Öğretim Lisesine 1, Anadolu Lisesine 5, Anadolu İmam Hatip Lisesine 28 öğrenci yerleştirildi.
Basketbol,Futbol, Voleybol, Tenis, Masa Tenisi
Tübitak 4006