Uzman Psikolog İlayda Onur, Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde Öğrencilerimize Otizm Hakkında Bilgilendirme Sunumu Yaptı

Dünya Otizm ve Farkındalık Günü'nde, uzman klinik psikolog İlayda Onur, otizm hakkında önemli bilgileri öğrencilerimizle paylaştı.

Otizm spektrum bozukluğu, bireyin sosyal etkileşim, iletişim becerileri ve sınırlı, tekrarlayıcı davranışlarına işaret eden bir gelişim bozukluğudur. İlayda Onur, otizmin geniş bir yelpazede farklı belirtiler gösterebileceğini ve her bireyin farklı ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

İlayda Onur, otizm spektrumunda yer alan bireylerin topluma entegrasyonu için farkındalığın ve anlayışın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, erken tanı ve erken müdahalenin otizmli bireylerin yaşam kalitesini artırabileceğini vurguladı.

Öğrencilerimiz, İlayda Onur'un sunumuyla otizm hakkında daha fazla bilgi edinirken, farklılıklara saygı gösterme ve empati kurma konusunda daha bilinçli hale geldiler.

05-04-202405-04-202405-04-202405-04-2024

Yayın: 05.04.2024 - Güncelleme: 05.04.2024 21:22 - Görüntülenme: 24