MUĞLA / BODRUM - ŞEHİT TÜRKMEN TEKİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

OKULUMUZ ÖĞRENCİSİ BERFİN YAKAN, TÜRKİYE 1.’LİK ÖDÜLÜNÜ ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI SEMPOZYUMUNDAKİ TÖRENDE ALDI.

İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun Türkiye genelinde açtığı yarışmada kompozisyon dalında 1.’lik ödülü kazanan Berfin Yakan,  Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve 10 ülkenin üst düzey yöneticilerinin katıldığı sempozyuma davet edildi.

İstanbul’daki Şişli Grand Cevahir Kongre Merkezinde gerçekleştirilen sempozyum, İnsan Hakları düşüncesi temel alınarak gerçekleştirildi.  Sempozyuma 10 ülkeden Ulusal İnsan Hakları Kurumu temsilcisi ile 12 ülkeden birçok sayıda akademisyen, araştırmacı, yazar, sivil toplum temsilcisi, gazeteci ve gönüllü katıldı. Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bağımsız ve Daimi İnsan Hakları Komisyonu İcra Direktörü Sn. Marghoob Saleem Butt’un katılımıyla, İİT üyesi 10 ülkenin Ulusal İnsan Hakları Kurumları Başkan ve üst düzey temsilcileri ile deneyim paylaşımına ilişkin özel bir oturum gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de konuşma yaptığı ödül töreninde 1.’lik ödülünün Bodrum’daki  Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesine gitmesi Bodrum’da büyük sevince sebep oldu. Aynı zamanda yarışmada şiir dalında Türkiye 2.’lik ödülünü de okulumuz öğrencisi Şüheda Aydınlık, valilikçe düzenlenecek törende ödülünü alacak.

Okul müdürümüz Yusuf ÖZDEN, okulumuz Türkçe öğretmeni Alaaddin BEKEN ve öğrencilerimize başarılarının devamını dileyerek teşekkür etti.

15-12-201815-12-2018

Yayın: 15.12.2018 - Güncelleme: 15.12.2018 23:46 - Görüntülenme: 240