LGS SINAVINA GİRECEK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN DİKKATİNE !

Sınav Tarihi: 2 Haziran 2024 - 09.30

Başvuru Tarihi: 18-29 Mart 2024

Mücbir Sebep Başvurusu: 28 Mayıs 2024

Sınav Giriş Belgelerinin Yayınlanması: 24 Mayıs 2024

Sonuçların Açıklanması: 28 Haziran 2024

LGS başvuruları isteğe bağlı olup, katılmak isteyenler başvurularını 18-29 mart tarihleri arasında e-Okul dan yapacaklardır.

Bu elektronik başvuru işleminden sonra öğrenci velisi okula giderek onaylama işlemi yaparak başvurusunu onaylatmalıdır.

Okula giderek başvuru işlemini onaylatmanın son tarihi ise 1 Nisandır.

Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra sistemden alınacak iki adet çıktının birisi okul birisi öğrenci velisi tarafından muhafaza edilecektir.

Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler

Sınav tedbir hizmeti alınabilmesi için öğrencilerin özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci olarak tanımlanmış olması gerekmektedir.

Öğrencinin alacağı sınav tedbir hizmeti, velisinin görüşü ve yetersizlik alanına uygun olarak okul müdürlüğü tarafından tespit edilir ve ilgili Ram’a bildirilir.

Okul müdürlükleri, okulunda sınav tedbiri alacak özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere dair bilgileri EK-2 formuna doldurur ve 29 Mart’a kadar bağlı bulundukları RAM’a iletir.

Özel eğitim öğrencilerine verilecek ek süre her oturum için ayrı ayrı uygulanır.

Sınav Giriş Yeri ve Sınav Belgesi

Öğrencilerin sınav giriş yeri, salonu ve sırası gibi bilgileri 24 mayısta e-Okul üzerinden açıklanacaktır

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınav giriş belgesinde aldıkları sınav tedbir hizmeti de yazacaktır.

Sınav giriş belgeleri okul tarafından onaylanarak sınavdan önce (24 Mayıs‘tan itibaren) öğrenciye teslim edilecektir.

Öğrenciler fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgelerini sınava giderken yanlarında götürmek zorundadır.

Sınava Giderken Götürülecekler

-Fotoğraflı, onaylı sınava giriş belgesi

-Geçerli kimlik belgesi

-İki adet kurşun kalem

-Kalemtraş

-Silgi

-Bandajı çıkartılmış şeffaf pet şişedee su (su istenirse götürülebilir)

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç-gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi koşuluyla sınavda kullanabilir.

Sınava  Giriş ve Çıkışlar

MEB Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürünün yaptığı açıklamaya göre öğrenciler kendi okullarında değil sınav merkezi olarak belirlenen okullarda LGS’ye girecektir.

Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirmelerin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09:00’da okulda olmalıdırlar.

-Sınavın başlamasından sonra ilk 15 dakika içerisinde okula gelen öğrenciler sınava alınır. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmez.

-15 dakikayı geçtikten sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

-Her iki oturumda da ilk 30 dakika ve son 15 dakika salondan çıkmak yasaktır.

Soru Kitapçığı ve Optik Form

Soru kitapçığı A-B-C-D olmak üzere dört gruptan oluşmaktadır. Öğrenciler optik formdaki kitapçık türü bölümünü kendilerine verilen kitapçık türüne göre işaretlemelidir.

Öğrenciler optik formda yazılı olan TC kimlik no, adı ve soyadı bilgilerini kontrol etmeli hata varsa salon görevlilerine bildirmelidir.

Optik forma işaretlenmeyen cevaplar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Her sorunun 4 seçeneği vardır ve sadece 1 tanesi doğrudur. 3 yanlış 1 doğruyu götürür.

Talep eden öğrenciler, iki oturum da tamamlandıktan sonra soru kitapçığını okuldan teslim alabilir.

Sonuçların Açıklanması

LGS sonuçları 28 haziranda www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.    İtiraz   Sorulara, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar www.odsgm.meb.gov.tr adresinde yer alan e-itiraz bölümünden en geç 5 takvim günü içerisinde yapılmalıdır. Yapılan itirazların incelenebilmesi için 50 TL itiraz ücreti yatırılması gerekmektedir.

14-03-2024

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 18:07 - Görüntülenme: 80